Inbjudan källexkursion Mariefred 210925

AV I Passerade INGA KOMMENTARER ÄN

Källvänner!
Inbjudan
till en heldagsvandring  lördag 25 september 2021 för att besöka några källor i Mariefredstrakten

Om källornas tradition och hotet mot källorna, när samhället växer ut.

Detta är ett samarbete mellan Mariefreds hembygdsförening, Turinge-Taxinge hembygdsförening, Vallentuna hembygdsförening och Källakademin.

Information om coronan
Källakademin har inte ordnat någon exkursion på länge för smittorisken av covid19 och nu har vi begränsningar.
Det är bra om alla är vaccinerade två gånger. Det mesta av aktiviteterna gör vi utomhus och vi har ett begränsat antal deltagare. Vi har en kortare genomgång i en sal som rymmer 100 personer. Tänk även på smittorisken vid transporten. Vi är totalt 25 personer med de 5 som leder exkursionen. Förutom ledarna, 5 personer via hembygdsföreningarna och 15 personer via källakademin kan delta i denna första exkursion. Exkursionen planeras även för 2022. Ang anmälan se nedan.

Lördagen den 25 september 2021,  10-17
Samling i Församlingshemmet, Djurgårdsgatan 11 i Mariefred klockan 1000  . Vi börjar med en kort genomgång och diskussion. Kaffe/ te och smörgås serveras. Därefter samåkning i bilar till källorna. Lätt lunch serveras. All förtäring till självkostnadspris.

Anmälan senast  söndag 19 september till Gunnel Vrethem helst via  e-post  gunnel[at]vrethem.se eller annars mobil 070 650 4241. Information om exkursionen går ut som mejl och även på Källakademins webbplats www.kallakademin.se och anmälan kan göras så fort inbjudan skickas ut.

Vid anmälan anges namn, e-postadress samt ditt telefon- och mobilnummer, så att vi kan bekräfta ditt deltagande. OBS! Av praktiska skäl nödgas deltagarantalet begränsas till 25 personer (i ordning efter tidpunkten för anmälan). Medlemskap i Källakademin eller hembygdsföreningarna är inte nödvändigt.

Exkursionen är avgiftsfri. Fika och lättlunch betalas av var och en (självkostnadspris).

Vi samåker till de olika lokalerna (inom ca 22 km). Anmäl också om du kommer i egen bil.

Guide för exkursionen den 25 september 2021 delas ut vid start.

Källvänner, som inte kan komma med, kan med hjälp av guiden som handledning göra en vandring på egen hand. Guiden kommer att finnas på Källakademins webbplats  www.kallakademin.se under Aktiviteter, Exkursioner, 2021 Mariefred

Läs Inbjudan Mariefred 25 september 2021

Välkomna ! 

Eva Wendelin, preses i Källakademin,  Lennart Schweitz,  Mariefreds hembygdsförening, Märtha Dahlberg, Turinge-Taxinge hembygdsförening och Sigge Ramqvist, Vallentuna hembygdsförening. Gunnel Vrethem och Olle Wahlberg i Källakademin ansvarar för exkursionen.

 

Kommentarer avstängda